Grunner til å ta mesterbrev på realkompetanse

Fem god grunne til å ta mesterbrev på realkompetanse

Fem gode grunner til å ta mesterbrev på realkompetanse

Der er gode grunner til å ta mesterbrev på realkompetanse. I denne artikkelen skal du få fem. Det finnes flere veier til mesterbrevet og det mange gode grunner til å bli mester, men den beste måten å bli mester på er via realkompetanse.

1. Du slipper skole

Ja, du slipper skole. Ved å søke mesterbrev på realkompetanse vil du spare deg for 2 år med kveldskole, studietid og eksamener.

2. Du sparer penger

Det å bli mester på realkompetanse kan spare deg for mye penger. Kalkuler hvor mye du sparer med vår kalkulator.

3. Du blir mester raskere

Mesterbrev via skole tar 2 år og består av ca 390 timer på skolebenken. Fra søknaden er ferdigstilt er det bare saksbehandlingstiden til mesterbrevnemnda som står igjen. Normalt er den mellom 6-9 mnd.

4. Et mesterbrev på realkompetanse er like mye verdt som et mesterbrev på skolen

Et mesterbrev er et mesterbrev. Det er ingen forskjell. Selve mesterbrevet (altså diplomet) er helt likt og du kan ikke se hvordan personen ble mester. Du vil f.eks. kvalifisere til tiltaksklasse 2 ved Sentral Godkjenning på lik linje som en som har gått skoleveien.

5. Du kan få hjelp til å utforme søknaden

Det beste med det hele er at det finnes profesjonelle som kan hjelpe deg ta mesterbrev uten skole. Vi i Fama Norge har hjulpet mange kandidater bli mester.

Hvordan kan jeg bli mester?

Du har nå fått fem gode grunner til å ta mesterbrev på realkompetanse. Du er kanskje giret og tenker at dette er noe for meg. Da må vi kanskje skuffe deg ved å si at dette dessverre ikke en ordning for alle. Det stilles konkrete krav til bla. erfaring. De kan om hva som skal til for å få mesterbrev her eller ta mestertesten.

Husk det er 5 gode grunner til å ta mesterbrev på realkompetanse

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn